Tuesday, November 1, 2011

How do you like the new Volkswagen Jetta?

How do you like the new Volkswagen Jetta?: Just when you thought the mid-sized sedan wasn't your type of car, here comes the new Volkswagen Jetta. It's German engineered quality for the masses.

Tuesday, April 19, 2011

Free Studio=Cool Software..!!

hallo2..!!lama xupdate blog aku nie..!!berhabuk lg..XD so,entry kali nie nk cerita pasal software yg xtaw la berapa byk in 1..!!knape byk?sebab software nie banyak sangat converter dia..video to mp3,youtube downloader,nk convert video to xbox,ipod,sony,android,psp dan byk la sgt lg..!size dia pn boleh tahan la but all i can say its worth it untuk org yg banyak gadget..!!so ini dia link klau nk download..!!

Saturday, April 9, 2011

Critical Mass-Revolusi "Kaki Kayuh"

Dengan lambakan kenderaan yg semakin hari semakin sakit kepala otak nie terutama nya dibandar dengan pencemaran asap,bunyi serta pemandangan.Traffic jam adalah suatu kebiasaan pada masa kini(sape xpnh kne?) membuatkan semua org pening memikirkannya.So,artikel pada kali ini nk cerita pasal CM.

HARI BASIKAL
Critical mass/massa kritikal bertujuan utk meraikan pengguna basikal bkn lah utk menimbulkan masalah dijalan raya.Selalu klau kita bwk kereta,nmpk org bwk basikal mesti kita akan mengelak sedikit and akan cakap sebok je nk maen2 basikal kt sini..maen kt park la..!!ooopppppssss...!!dorg pn pengguna jalanraya bang oii..!!
Jadi,bersedialah terhadap sebarang konfrontasi dengan pengguna jalanraya lain terutama nya penunggang motorsikal sbb rmai lg yg xphm psl CM ne.
CM adalah satu perayaan dimana pengguna basikal,kasut roda,papan luncur atau apa saja yg tidak berenjin kuarkan asap keluar ramai2 guna jalanraya.perayaan nie slalunya diadakan pada hari jumaat terakhir setiap bulan.
So,ape lg?ramai2 lah kita memeriahkan perayaan ini supaya asap pencemaran dpt dikurangkan kt bandar nie..!!
sape2 yg nk join perayaan nie blh la tgok kt web nie-massa-kritikal.blogspot.com/

Critical mass di Budapest

critical mass around the world


support critical mass



sumber:Utopia..:)

Thursday, April 7, 2011

Camcoder Thumb Drive~

   
 Hah?thumbdrive camcoder?cmne 2..?ne lah teknologi sekarang..unik dan pelik..nama gadget ne adalah Thumbcorder yg dilengkapi dgn 8gb usb flash drive and camcoder la..!!Gadget nie sgt la kcik mcm thumbdrive laen blh letak2 kt poket..ape ciri2 keistimewaan gadget ne..?

Record
    -dekat usb ne ade switch button untuk korg record..just slide the button and it will start recording..suara pn die record skali..
View Recorded files
     -yang ini kne cucuk dkt laptop la klau nk view atau copy video yg dah direkodkan td..
Charging Thumbcorder
     -sama jugak,kne cucuk dkt laptop untuk charge bende alah ne..


Video CompressionAVI Video Format, H263 352x288 up to 15 FPS
Recording ModeContinuous recording until memory is full or manually off
Record TimeUp 3 hours battery, 8-30 hours can be recorded on 8 GB (Condition applies)
Voice RecordingYES
Memory8GB built in
Battery Type300MAH/3.7V Lithium-lon ( built in ) rechargeable
Dimensions3.36''(H) * 0.85''(W) * 0.64''(D) Just like a normal Thumb drive
Input100-240V/50-60Hz
Output5VDC
Operating system XP / Vista supported




Tapi setiap gadget akan ade keburukannya jugak klau disalahgunakan...each coin got 2 side..baek dan buruk..jgn la guna untuk record awek2 dlm ktm atau dalam lrt sudah..kantoi...!!!!!sendiri tanggung...!!

Tuesday, April 5, 2011

Maddi Jane and Alyssa Bernal

Kedua-dua nama kat atas nie adalah fevret artis youtube aku..ahaha..first aku akan cerita pasal Alyssa Bernal..yg tua dulu k?yg muda kemudian..

~Alyssa Bernal~
-was born and raised at San Antonio,Texas,December 22,1989
-youtube account's name:hchsknights08
-byk buat cover such as pokerface,love story,im yours..
-even jay sean tweet her cover..XD
-most of her video got millions viewer..
So,here the link Alyssa Bernal




~Maddi Jane~
-baru je 11 tahun
-youtube account maddijanemmusic
-new youtube sensational (ksian RB) =P
-nyanyi asek senyum je.. :)
-wt cover jgk mcm alyssa bernal
nk dgr die nyanyi?ne hah Maddi Jane














well both of them r cute..XD

Friday, April 1, 2011

Sangatlah Lama~

    Haha..sgtlah lama xupdate blog aku ne..udah berhabuk sana sini..mintak maaf la blog, sy sibuk ngn final dan assignment yg sangat la teramat byk..=.= So,currently tgh cuti sem 1 bulan and still dunno what to do for this semester break. Any suggestion?
-keje-
-TLDM-
-hobi baru-
-maen game smpai lebam-
-xtaw nk wtpe lg-

     aaaaarrrrrggggghhhhhh....!!!! sangat la bosan..!! nk g holiday pn duet xde ma..aayyyoooo..!! tengah2 surf internet td akibat bosan yg melampau,terjumpa la video ne..ahahaha..xtaw la cable die smbung dkt mana..mybe cable train kowt...XD
                                                  
video
                                                     
TLDM-Tido Lepak Dan Makan..!!